Hjelp til de fattigste fattige

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Fakta:

  1. Frydenhaug skole ble åpnet i 1975 for elever med særskilte behov

2) Samarbeidende kommuner er Drammen, Lier, Nedre og Øvre Eiker, Røyken, Hurum, Svelvik og Sande

3) 1. – 10. klassetrinn med cirka 60 elever og 70 ansatte

4) Elevene ved Frydenhaug skole skal hver dag oppleve mestring, gode opplevelser og sosial tilhørighet

5) Skolen har også egen hjemmeside på internett:
www.drammen.kommune.no

Årets TV-aksjon “Et nytt liv” har som målsetting å hjelpe funksjonshemmede i fattige land. I kampen om ressurser kommer funksjonshemmede bakerst i køen, og blir de fattigste av de fattige. 300.000 norske funksjonshemmede står bak årets aksjon 20. oktober. De innsamlede midlene skal hjelpe funksjonshemmede og tuberkuløse til bedre helse, likeverd og deltakelse i sitt eget samfunn.

Elever og lærere ved Frydenhaug skole arrangerte kulturell storsamling 16. oktober. Målet er samle inn penger til to rullestoler. De ønsker å synliggjøre livskvalitet og livsglede, samt å vise hvilke muligheter barn har gjennom riktig pedagogisk tilrettelegging og riktig bruk av hjelpemidler.

“Som søsken av jorden, bror sol, søster vind,
står du og jeg sammen med kinn i mot kinn.
Jeg tar dine hender som rekkes mot meg,
du ser mine øyne som smiler mot deg”.

Sang og spill
Gymsalen på Frydenhaug er fylt av forventningsfulle foreldre, foresatte, elever og ansatte. Pressen er også til stede og foreviger det hele til fjernsynsskjermen og avis. Så får vi høre og se elever som utfolder seg med all sin kreativitet og glede. Henning leser dikt, koret synger og spiller “Sabo Koaia” og høstvise. Under sangen lar en gutt gule lønneblader falle sakte fra en kurv og ned på gulvet: Det blir høst både inne og ute.

“Høsten, høsten, høsten den er kommet
blader gule faller ned fra trær
nå når sommeren er over
kommer høsten med frukt og bær.

Så blir bladene plukket opp, og vi får høre og se “Jorden snurrer rundt og rundt”.

En stor flokk små og store indianerne kommer hoiende inn med maling i fjeset og fjær på hodet. Indianersangen blir framført med hopp og sprett og glade hyl. Etter “Petter slår med hammeren” er det koret sin tur. De framfører fire viser før “Hjulene på bussene” engasjerer hele forsamlingen. Den vellykkede storsamlingen blir rundet av med diktopplesing og “Ja, nå har vi sunget”.

Diskotek og dans
I kveld skal vi ha et kortere arrangement med de eldste elevene. Etter forestillingen er det foreldremøte, mens elevene lar seg lokke ut på dansegulvet av diskorytmer, forteller rektor Else Kristin Tobiassen.

Overskuddet fra kveldens arrangement vil også gå til innsamlingsaksjonen “Et nytt liv”. Med livsglede hjelper funksjonshemmede barn og unge på Frydenhaug skole funksjonshemmede i Nepal, Uganda og Moldova til en bedre hverdag.

Publisert i 2002.

Legg igjen en kommentar