Døde damer i drammensgatene

Dronninggata og veiene til ære for Betzy Kjelsberg, Ottilie Bie, Helen Keller, Henny Tanberg, Maria Fegth og Tornerose: Dette er de få kvinnene som er funnet verdige til å bli «skiltet»i Drammen. Gatenavn skal hedre folk som har gjort en innsats, enten for byen de levde i eller for storsamfunnet. Tornerose har vel fått sitt navn påskrevet fordi hun var så eventyrlig? Levde ja, for skal du få ei gate eller en plass oppkalt etter deg, må du være dø.

Per i dag er gatenavnene brorparten menn. At det er så få døde kvinner som æres med et gatenavn er det på tide å gjøre noe med. Kvinnedagen 8. mars nærmer seg, og da kan jo én av parolene være: «La kvinnene være synlige i gatebildet – også etter at de er usynlige».

Foreslår kravstor kvinne.  

Publisert i Drammens Tidende og Byavisa Drammen.

Legg igjen en kommentar