Det flateste brød – fra deig til ferdigstekt flatbrød

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

flatbrød baking mel deigDiverse meltyper pluss andre ingredienser og en hemmelig oppskrift fra Vestfossen blir funnet fram. Deigen eltes og legges i hvilestilling natta over.

flatbrød baking kjevling av deigSå er det kjevletid. Tynnere og tynnere, rundere og rundere ble deigen.

flatbrøddeigSå er deigen både tynn nok og rund nok, og løsnes forsiktig fra fjøla.

flatbrøddeig klar til stekingMed en elegant bevegelse fraktes den fra fjøl til stekeplate.

flatbrød baking stekingStekes først på den ene sida, og så på den andre. En god lukt sprer seg i rommet.

flatbrød stekingFint stekt på begge sider løsnes flatbrødet fra stekeplata.

flatbrød ferdigeOg flatbrødhaugen vokser seg kjempehøy – her blir det nok både til spekematlag i kveld og møljelag om ei uke eller to. Knaskende sprøtt og godt! Fram med øl og akevitt – velbekomme!

flatbrød spekemat

Legg igjen en kommentar