Full fart i bakken

Tekst: Birgitte Simensen Berg

 Aronsløkka barnehage har byens største akebakke rett over gata – slalombakken til Drammen Skisenter. Før våren meldte sin ankomst, inviterte Aronsløkka barnehage med pedagogisk leder Guri Bratvold i spissen Dalegårdsveien og Åssiden barnehage til felles ake- og grilldag. Det ble en dag fylt med fart, snø, pølser, latter, hvin og moro.

Ungene sklir på gummibukser, på rumpebrett og på kjelker, og storkoser seg i snøeventyret.

 Dette er fint både psykisk og fysisk, og for oppøvingen av motorikken. Ungene lærere å stoppe i tide, vente på tur og kose seg sammen med andre barn og voksne ute i naturen, forteller Guri Bratvold, og holder et våkent øye med de fartsglade barna. Det er over 100 barn til stede i dag, og tiltaket er så populært at vi bør gjenta det til neste år, sier Guri og berømmer Skisenterets hjelp med å preparere bakken, utlån av reinsdyrskinn og musikk som skaper ekstra stemning i bakken. I fellesferien vil Dalegårdsveien og Åssiden barnehage være stengt, men Aronsløkka barnehage vil holde sommeråpent, også for barna fra de to andre barnehagene. Derfor er det ekstra fint å bli litt kjent på forhånd, noe den felles akedagen sørger for.

Publisert i 2001.

Legg igjen en kommentar