2002 – det store jubileumsåret

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Hele Bacheparken barnehages Astrid har 2002 som sitt store jubileumsår. På vårparten, nærmere bestemt 22. april, fylte hun 65 år og til høsten, 22. november, kan hun se tilbake på 25 år på samme arbeidsplass.

– Bacheparken barnehage har vært og er et veldig koselig arbeidssted. Og ungene her er veldig snille, sier dobbeltjubilanten Astrid Alette Mørch.

– Astrid er flink med ungene. Hvis det hender at hun må irettesette dem, gjør hun det på en ordentlig og vennlig måte, forteller styrer Elisabeth Mogensen Ravn.

Alle kjenner Astrid
og Astrid kjenner alle.

– Hvis jeg møter tidligere barnehagebarn spør de alltid om Astrid er hos oss ennå, forteller Elisabeth. Så Astrid er nok kjendisen på Bacheparken. Det er de aller minste ungene som står Astrids hjerte nærmest, og det hender titt og ofte at en av dem kryper opp i fanget hennes for kos, sang og høytlesning. Men ellers er Astrid stedets kjøkkensjef:

– Det hender jeg tar jeg trall på kjøkkenet også. Jeg kommer klokka ni om morgen og spiser da frokost med de store barna. Etter maten blir det å rydde på kjøkkenet, sier spreke Astrid, som fire dager i uka går til og fra jobb fra bostedet sitt i Ingeniør Rybergs gate. Oppvaskmaskin, fryser og kjøleskap er kjekt å ha. En gang i uka kommer det en storlevering av brød og melk til barnehagen, og da er det viktig at tingene kommer på sin rette plass. Kjøkkentjenesten varer som regel fram til pausetid, og da liker Astrid å slappe av med en kaffekopp og en prat sammen med kollegene sine. Etter arbeidstid rusler gjerne Astrid bort til Fløya for å spise middag.

– Kokt torsk er nydelig. Men den må være fri for bein, sier Astrid, som også er en aktiv dame på fritida:

– Jeg syr og broderer duker og strikker votter. Dette gir jeg bort. Også til dem som jobber her på Bacheparken. Og til slekt og venner, forteller Astrid Alette Mørch.

– Astrid husker alle merkedager. Og hun husker barna som har gått på Bacheparken og navnene deres, og gjerne også søsknene, sier en tydelig imponert styrer Elisabeth Mogensen Ravn .

Publisert i 2002.

Legg igjen en kommentar