Drammen i den blå time

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Bli med på en runde i sentrum – vi rusler langs Drammenselva.  Med en himmel og ei elv som er blåere enn blåest. Ei flott ramme rundt et bilde….

blå Union Ypsilon kveldVi starter turen på Bragernes, og skuer over mot Strømsø med Papirbredden og Union Brygge.

blå Papirbredden Ypsilon elvepromenadenVi går på elvepromenaden – og foran oss sender brua Ypsilon sine to lange piler mot himmelen.

blå Papirbredden Ypsilon og kunstVender vi blikket mot høyre ser vi også et kunstverk, som minner om gamle dager og som i likhet med Ypsilon sender sine piler til himmels.

blå måne over UnionVi er ved Ypsilon. Gang- og sykkelbrua som kanskje er byens mest populære fotoobjekt ved siden av Bragernes kirke og tårnbygningene. Og månen skinner og ser seg selv i Drammenselva.

blå Papirbredden elvespeilingPapirbredden med Drammensbiblioteket speiler seg og elva kruser seg i lutter glede. Det er en fin og stille desemberkveld.

blå Papirbredden og Ypsilon kveldVi tar turen over Ypsilon, og går med sakte skritt fra Bragernes til Strømsø uten å bli våte på støvlene. 

blå Union Ypsilon blå kveldVi er vel over på den andre sida. Og kan med ett se over på Bragernes.

blå Union og juletreOg står vi på stedet hvil, og snur oss rundt ser vi at Den blå plassen på Union har et juletre pyntet med tente lys. Det er adventstid.

blå Storgata julepyntetVi følger Drammenselva nedover mot bybrua, og lar oss igjen føre over elva og tilbake til Bragernes. Nedre Storgate, gågata, er julepyntet.

blå Torgisen med tårnbygningerØvre Bragernes torg er i noen måneder døpt om til Torgisen – til glede for små og store med skøyter på.

blå Papirbredden Union desemberkveldStart og mål er på samme sted. Vi avslutter vår rundtur ved Drammenselva – med føttene på Bragernes og blikket vendt mot Strømsø.

Takk for turen!

 

Legg igjen en kommentar