I disse julebordstider

Hjemme hos ekteparet Jensen var det alltid kona som kjørte bilen hjem fra selskap, men en lørdagskveld de skulle bort ble han generøs og sa at i kveld kunne hun hygge seg med selskapslivets gleder og han skulle kjøre hjem.

Langt utpå kvelden fikk han akutt lumbago og ryggen låser seg i en svært ubekvem stilling, – svært foroverlent og skjev. Kona ble fortvilet og visste ikke helt hva hun nå skulle gjøre med bilen. Hjem måtte de, så hun tok sjansen på å kjøre til tross for at hun hadde drukket. Han satt i passasjersetet,  tydelig smertepåvirket og haka var på et tidspunkt helt framme på dashbordet, mens hun satt og ba til høyere makter om at de ikke ble stoppet i kontroll. Men det gjorde de! Skjelven rullet hun ned vinduet i det hun tenkte at det var bare å innrømme det hele.

«Ja, her er det alkohol med i bilde», sa hun beskjemmet. Politimannen bøyde seg og så inn i bilen der mannen satt framoverbøyd:

«Ja, det kan jeg se – se å få`n hjem».

Legg igjen en kommentar