Skapende trivsel

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Trivselskoordinator Sonja Jacobsen ved Losjeplassen bo- og servicesenter trekker i aktivitetstrådene, og har flere tilbud som beboere, ansatte og naboer kan delta i – for trivsel er viktig for sinn og skinn. 

Trim
Bøy og tøy. Opp og ned. Bein og armer fram og tilbake. Fysioterapeut Fody Kaba har satt på musikken og leder an. Tempo er behagelig, og smilet ligger på lur. Her skal ingen bli kretsmester eller norgesmester, for målet er å ha det moro og få litt mer overskudd.

Har du en dårlig dag, hvor formen ikke er helt på topp, er det fullt mulig å være passiv tilskuer. Trimmen fortsetter med glade hopp og sprett, og etter å ha blitt litt varm i trøya er plutselig treningshalvtimen over. Tøy og bøy, og strekk ut. Takk for i dag og velkommen igjen.

 

 Sløyd
Vi rusler videre og kommer til ei dør med et stort skilt i tre, hvor det står “verksted”. Vel innenfor begynner det å klø i ei snekkerhånd. Her er det slipemaskin og høvelbenk, og på veggen henger verktøyet på linje som veldrilla soldater – gutta har orden i “sysakene” sine.

Alt det fine snekkerverktøyet har Arnfinn Antonsen forært: han flyttet til ny leilighet, og hadde ikke lenger plass til snekkersakene sine. Ekstra fint var det at andre også kunne få glede av maskinene og verktøyet. Losjeplassen stilte velvillig et rom til rådighet, hvor alle er hjertelig velkomne til å sage og hamre. Småreparasjoner, modellflylaging, knivsliping og små og store trearbeider kan snekkergjengen utføre – og kanskje blir det salgsmesse en gang i framtida? I første omgang skal det lages bord av ei dør. Bordbeina ligger klare. Og bordet, jo det skal bli klippebord for sydama som holder til i naborommet.

 

 Søm
I naborommet finner vi ei svært blid og fornøyd sydame: Målfrid “Tulla” Hjertenes. Hun viser hvor det nye klippebordet skal plasseres. I rommet er det symaskin og strykebord, og Tulla har allerede sydd puter til avdelingene.

– Vi har masse gardinbiter her, som kanskje også kan bli forklær, sier Tulla og peker på fine, fargerike bomullsstoffer. Ideene er mange, og rundt kaffebordet går praten livlig. Til fredagskaffen kan det være opptil 20 stykker.

– Trivsel er viktig både for brukere og ansatte, og her på Losjeplassen er det stor aktivitet, forteller Sonja Jacobsen og ramser opp:

– Vi er med på Sykle til jobben-aksjonen og Jentebølgen, og vi har månedens tur: det har vært måneskinns-, ake- og regntur både i Bragernesåsen og Hamborgstrømskogen. Vi samarbeider med Bragernes skole, som har laget bilder som skal pynte opp her på bo- og servicesenteret.

Brannposten barnehage har underholdt med sang, og fått boller og brus. Ja, her skjer og skal det skje mye morsomt og spennende i tida framover, lover trivselskoordinator Sonja Jacobsen, som ønsker seg PC’er og internettoppkobling – for det er viktig å følge med i tida.

Publisert i 2001.

Legg igjen en kommentar