Sommermoro med opplevelser

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Fakta:

For 16. gang arrangeres det sommeraktiviteter for barn og unge i Drammen:

Tilbudet distribueres til alle byens elever fra 5. til 10. klasse

Historien om sommeraktivitetstilbudet starter med ungdomskontorets Roar Ringdahl og Kjell Moen og varer fram til dagens trekløverteam med Tone Kolbær, Bente Nyborg og Odd Gusrud. 

Odd Gusrud er stolt over å presentere kommunens sommertilbud til byens barn og unge, et tilbud som ikke mange kommuner har maken til. – På alle disse årene har vi ikke hatt ett uhell, så vi er en god og trygg “barnepike”. Vi får mange hyggelige tilbakemeldinger. Ungene oppfører seg greit, og vi har mange freske, fine bajaser på turene våre, forsikrer Gusrud, som selv har vært med på mange av turene. Har du forresten lyst til å bli med som ledsager? Ta kontakt med virksomhetslederen din og spør om du kan påta deg en slik oppgave – hvis ja, ta kontakt med kultur og fritids trekløverteam på telefon 32 80 63 00.

Sommer – glede – ferie – tilbud
Her er noen smakebiter: Turer til fornøyelsesparken Tusenfryd og Telemark Sommerland. Gokartkjøring i Sigdal og god, gammeldags fisketur til Båstø med muligheter for vannskikjøring og bading. Besøk på Furukollen kennel i Østfold, hvor man kan se hunder, kaniner, gjess, papegøyer, samt prøve heste- og ponnyridning. Det er tilbud om tennisskole og besøk hos politiet. Kanopadling og natursti på Eiksetra, og webcamp for juniorer.

NM i friidrett
Benytt også ferien og fine sommerdager i drammensmarka, hvor det kan sykles, bades og fiskes. NM i friidrett vil bli arrangert på Marienlyst friidrettsstadion 6.-8. juli. Kanskje blir det satt ny norsk rekord? Marienlystbadet er åpent i hele sommer, og på biblioteket finner du mye spennende lesestoff.

Sommerturer for utviklingshemmede
I 12 år er det blitt arrangert sommerturer for utviklingshemmede. Rundt 60 personer benytter seg av de mange fine tilbudene som kommunen kan tilby: Turene går blant annet til Haraldviken ved Kristiansand, Langedrag Villparkspark, Valdres, Tjømø, Gurvika ved Nevlunghavn og Danmark.

Publisert i 2001.

Legg igjen en kommentar