Livet er en dans

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Fakta:

Hva er seniordans?

1) det benyttes internasjonale danser, som er forenklet

2) musikken består både av folkemelodier og moderne rytmer

3) har en utpreget sosial profil

4) alle kan delta, uansett kjønn

Hva dansen gir?

5) glede

6) sosial kontakt

7) bedre kondisjon

8) styrker musklatur og bevaring av leddfunksjon

9) øket konsentrasjonsevne

10) bedre koordinering

Frivillighetssentralen står bak arrangementet. De som går på kurset betaler en liten deltakeravgift, som dekker annonsering, kassetter og annet utstyr.

Har du lyst til å danse? Har du lyst til å opptre? Eller vil du gjerne bli underholdt av danseglade eldre? Per i dag er to dansekurs fulltegnet, men til høsten er det nye muligheter. Interessert? Ta kontakt med Berit Solbraa-Bay på telefon 32 83 18 17.

Populær underholdning
– Vi blir flere og flere “avhengige” av vår ukentlige dose med dans, musikk, latter og samtale. Så jeg mener seniordansen er kommet for å bli, sier en optimistisk primus motor og instruktør Berit Solbraa-Bay.

Selv har hun vært med i Frivillighetssentralen siden starten, og synes det er fantastisk å få prøvet ut kunnskapene hun har lært gjennom instruktørkurs.

– Seniordans er veldig morsomt og inspirerende. Det gir trivsel og jeg får masse positive tilbakemeldinger. Ja, vi er en super gjeng, som gjerne deler dansegleden med flere. Så bare ta kontakt, oppfordrer Berit. Danserne er blitt populære “underholdere” med sin opptreden på eldresentra, pensjonistforeninger m.m. Opptredenen er dessuten gratis. – Vi er 12 i hver gruppe, og har mye glede som vi gjerne vil dele med andre. Har du lyst til å bli kjent med oss kan du komme på besøk til våre dansetimer på Victoria kulturhus, eller eventuelt få oss til å opptre?

Så bare ring – vi kommer! Men vær tidlig ute med “bestillingen”, sier den danseglade Berit Solbraa-Bay.

Publisert i 2001.

Legg igjen en kommentar