KASSERER I SNART 30 ÅR

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Kjell Stustad vil til neste år kunne feire 30-års jubileum som kasserer i Drammen Kommunale Arbeiderforening. Kommunalt ansatt ble han i 1957.

– Kommunen var en bra arbeidsplass, sier Kjell, – selv om det var litt turbulent den siste tida jeg jobbet. Omstillinger går ofte litt fort for seg, og dessverre kommer de tillitsvalgte noen ganger først inn i bildet når beslutningen allerede er fattet.

DRAMMEN KOMMUNALE ARBEIDERFORENING har i dag 545 medlemmer, og medlemsmassen kommer bl.a. fra trafikk, vei og vann, park og idrett.

– Nå har også renholderne kommet med, sier Kjell, som innrømmer at det fører med seg en del arbeid som kasserer.

– Jeg har data hjemme, og er nesten daglig “innom” for å gjøre noen forandringer. Da jeg aldri har vært noen regnskapsmann er det mye å sette seg inn i, innrømmer Kjell Stustad, som kan fortelle at han har gjennomført noen datakurs i foreningens regi.

DET ER IKKE BARE TØRRE TALL i kassererjobben.

– Når pensjonistene våre fyller 70, 75, 80 år og oppover, reiser jeg rundt og gratulerer. Og overrekker jubilanten en blomst fra foreningen. Det er en koselig jobb. Jeg var forresten hos ei i går som ble helt himmelfallen, sier Kjell med et smil. I begravelser legges det også ned krans fra Drammen Kommunale Arbeiderforening, i tillegg til at de etterlatte får forsikringspenger.

– Det er sjelden vi har turer og selskap, for det er litt vanskelig å arrangere noe i dag. Når folk slutter på jobben, så vil de være alene eller sammen med familien sin, mener Kjell Stustad.

JEG HAR VÆRT MEDLEM SIDEN FØR JEG BLE FØDT i Frelsesarméen. Mor og far var medlemmer der, og nå er mine fire søsken, med svogere og svigerinner, med i arméens pensjonistmusikk. I tillegg til å spille og synge i eget hus, drar også koret rundt og underholder andre steder, bl.a. på “Onsdagstreffen” på Indremisjonshuset.

Ved siden av å være en slags vaktmester på Frelsesarméen, har Kjell nok å henge fingrene i. Han har hus på Åssiden og hytte i Stavern. Allerede ved påsketider begynner ekteparet Stustad hyttesesongen, og den varer så lenge kveldene er lyse og varme.

Publisert i 1998.

Legg igjen en kommentar