Ny Konnerud-vei – en vond drøm

Tekst: Birgitte Simensen Berg

For Rosemaleklubben i Drammen er planer om ny vei fra Konnerud til Drammen sentrum som en lang, vond drøm.

– Vi er oppriktig bekymret for at veien kan feie klubbhuset vårt, Rosemalestua, av kartet, sier formannen Yngvar Kaugerud.

Hans bekymring deles fullt ut av sekretæren Willy Johansen. Rosemaleklubbens hus ligger på Smithestrøm og ble satt opp på dugnad av medlemmene for 13 år siden. Klubbhuset brukes likevel til langt mer enn Rosemaleklubbens virksomhet.

Rosemalestua benyttes også av blant annet Malerklubben, Sjakklubben og Leikarringen Noreg. Dessuten til festlige arrangementer og møter. Klubbhuset er på alle måter spesielt og originalt. Veggene er over alt pyntet med rosemalte boller og fat. Til og med WC-dørens forside er pyntet med rosemaling. Ikke så mange i Drammen som har det samme, skulle vi anta.

Halvparten av Rosemalestua er opprinnelig et hus som Oslo Lysverker eide, men som ble revet og satt opp på sin nåværende plass.

– Hva gjør dere hvis stua må rives?

– Én av mulighetene er å flytte huset mot Onshuusgården, men vi håper ennå i det lengste at vi slipper det. Da klubbhuset brukes av mange forreninger og personer i alle aldre på Strømsgodset og Sundhauge, vil det være et tap for hele Strømsø om stua må rives.

Den planlagte veitraseen er nemlig planlagt å gå rett over Rosemalestua. Klubben håper det blir lenge til veien skal bygges.

– Det blir eventuelt ikke lett å finne et nytt sted. Det er heller ikke lett i dag å finne et lokale hvor så mange og forskjellige aktiviteter drives hele uka gjennom, avslutter Willy Johansen og kollega Yngvar Kaugerud.

Legg igjen en kommentar