Meieriet roser samarbeidet

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Drammen Meieri har parallelle, historiske spor med jernbanen. Da toget kom til Drammen ble det enklere å frakte melk fra grisgrendte strøk ned til det lukrative bymarkedet. I 1869 (er i dag et av landets eldste bymeierier) startet meieriet opp på Bragernes, men i 1953 flyttet det til sine nåværende lokaler i Austadgata på Strømsø.

– Her hos oss har vi kun produksjon av konsummelk, forteller driftsleder Tor Gautneb, som kan fortelle at i løpet av ett år drikker hver nordmann i gjennomsnitt 140 liter melk. Smør og osteprodukter “fås” fra andre meierier. Gautneb skjenker i kaffe – uten melk.

– Vi merker en nedgang i melkeforbruket, men Norge ligger fremdeles høyt oppe på verdensbasis, sier Tor Gautneb, og nevner at nabolandet Finland er ett av landene som slår oss i melkedrikking.

Næringsmiddeltilsynet
Næringsmiddeltilsynet i drammensregionen tar produksjonsprøver cirka hvert kvartal. I tillegg sjekkes pasteuriseringsapparatene, det tas det hygieneprøver ute i produksjonen, samt vannanalyser. – Drammen Meieri har et nært, fint og konstruktivt samarbeid med Næringsmiddeltilsynet, sier Tor Gautneb.

– Der kan vi søke råd og veiledning. At tilsynet nå er blitt akkreditert viser at de tilfredsstiller visse krav. Dette føles som en stor sikkerhet, og vi vet at dette innebærer kvalitetssikring av hele prosessen, som gir et bra sluttresultat. Tidligere var Næringsmiddeltilsynet oftere på besøk og tok prøver.

– Men vi snakkes ofte på telefon, noe jeg føler er nyttig for begge parter. Vannprøver må i dag tas av et akkreditert selskap, og det passet jo bra, sier driftsleder Tor Gautneb til slutt.

Publisert i 1997.

Legg igjen en kommentar