53 personer med datakortbevis!

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Datakortet består av sju moduler: grunnleggende IT-forståelse, bruk av datamaskin og operativsystem, tekstbehandling, regneark, database, presentasjon og tegning, og nettverkstjenester. Målgruppa er medarbeidere som vil være ressurs- og støttepersoner på brukernivå innen egen enhet.

Takkeord på verseføtter
Odd Olsvik fra seksjon for kompetanseutvikling fortalte at hensikten med kurset er å spre spisskompetanse rundt i kommunen.

– Skal vi nå utvide antallet deltakere, eller skal vi gi noen av dere som allerede har datakortet enda mer kompetanse? Med andre ord spisse spisskompetansen, var noen av spørsmålene Olsvik stilte. Så ønsket han velkommen til bords med ordene:

– Kos dere og prat, gjerne data. – Det har vært matnyttig, og jeg har lært veldig mye. I utgangspunktet trodde jeg at jeg skulle få et sertifikat på noe jeg kunne fra før, men der tok jeg feil, sa brannmann Odd Ellingsen mellom munnfullene, og fortalte videre at kollegene bruker ham ofte som veileder. Rundt bordet ble det pratet data og kurs:

– Lite kontinuitet blant lærerne, noe som var lite fordelaktig.

– Jobber nå mer lettvint og effektivt.

– Lært finesser og riktig bruk av PC-verktøyet.

– Uklar norsk i noen av oppgavetekstene.

– Blitt kvitt selvlærte unoter.

– Fint å treffe kolleger på tvers av sektoren.

Så slo Gunnar Hemstad forsiktig på kaffekoppen og takket for kurset med små betraktninger på verseføtter, til stor glede for sine medstudenter og seksjon for kompetanseutvikling, som var representert ved Anne Edmann, Dag Amundsen og Odd Olsvik.

Publisert i 1999.

Legg igjen en kommentar