Fire på kontoret

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Hvilke forventninger har du til ny rådmann og organisasjonsutviklingsprosessen?

Jorun Flatlie – informasjonsseksjonen:
Jeg har store forventninger til den nye rådmannen. Han fikk ting til å skje med en gang. Jeg syns også han har begynt i den riktige enden – med ledelsen først. Da er det lettere for oss andre å forstå utviklingsprosessen. Jeg er spent på hva som vil skje med hver og en av oss i denne store og gjennomgripende prosessen.

Bernt Greni – byplanseksjonen:
Jeg har store forventninger. Dette blir spennende. Rådmannen bør søke informasjon utenfor hierarkiet, slik at han ikke bygger opp organisasjonen under samme paraply som i dag. Det er så mange ting som kan gjøres bedre, slik at de ansattes ressurser blir bedre utnyttet. For det er mange flinke folk i kommunen.

Marit Lauvrud – lønns- og tariffseksjonen:
Den nye rådmannen ser ut til å være en glad og hyggelig mann, uhøytidlig og med begge beina på jorda. Det virker som om han er lett å samarbeide med, for det trenger folk i Drammen. Dette skal bli veldig spennende, da vi trenger en fornyelse. Det virker greit å ta omorganiseringa fra “toppen”. Jeg er veldig spent på hvor hver og en av oss kommer til å bli plassert i organisasjonen.

Steen Jacobsen – veipakke- og miljøseksjonen:
Rådmannen har en finger på pulsen, og hvis han tolker dette riktig så vil det forhåpentligvis gå bra. Virker som om han er en mann av tida, og at han kan rydde opp og få en slagkraftig og tidsriktig kommune. Det er fint å få bort noe av byråkratistempelet. Dessuten er det positivt at det blir færre mellomledd. Og at beslutningsveien blir kortet ned, samt at organisasjonen blir mer “synlig”.

Publisert i 2000.

Legg igjen en kommentar