LAR DE SEG FRISTE?

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Drammen kommune med nye metoder for å skaffe lærere og sykepleiere.

Lærere

– Vi sender ut tilbudsbrev hele tida, sier personalkonsulent Lill Ann Kulberg Knutsen.

– Pr. 17. mars har vi sendt ut 76 brev og hele 48 personer med lærerutdannelse har takket ja til jobbtilbudet! Undervisningssektoren har i år vært tidlig ute med sin søking etter arbeidskraft. Så vi har nok fanget opp en del som ellers hadde “blitt spist opp” andre steder, mener Kulberg Knutsen. I tillegg til brosjyremateriell og ansikt-til-ansikt verving, har man også drevet en mer aktiv markedsføring av hva Drammen som by kan tilby.

– Selv om vi opprinnelig satte søknadsfristen til 20. januar, har vi ikke satt noen sluttstrek, da vi hele tida er åpne for å ta i mot flere lærere. Spesielt er det koselig at vi har fått så mange som er nyutdannede, sier Lill Ann Kulberg Knutsen.

Bolighjelp

– Nå må vi spørre Drammens befolkning om hjelp til å skaffe boliger til lærerne våre. Først vil vi sende ut forespørsel via alle skolene, i tillegg til kunngjøring i pressen. Også intern utlysning i kommunen vil bli prøvd, sier Lill Ann Kulberg Knutsen. Så håper vi at byens befolkning vil åpne sine dører for å huse våre nye lærere.

Sykepleiere

For en tid tilbake reiste Hanne-Kristin Bjerknes, Inger Johanne Flingtorp, Gunn Marit Michaelsen og Erik Brun-Pedersen fra pleie- og omsorgsavdelingen til Falun og Ørebro i Sverige for å verve nye medarbeidere.

– Vi følte virkelig at vi var gode ambassadører for Drammen da vi stod på standen i Sverige, og syntes vi fikk presentert oss på en profesjonell måte, sier Inger Johanne Flingtorp. Etter Sverigeturen er det sju sykepleiere som har fått jobbtilbud. Drammen kommune har også lyst ut stipend på 40.000 kr til norske avgangsstudenter fra sykepleierhøgskolen.

– Søknadsfristen var 1. mars, og 12-13 stykker skal nå intervjues, forteller Inger Johanne Flingtorp.

Publisert i 1998.

Legg igjen en kommentar