Sertifikat i glass og ramme

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Datakortet er en del av European Computer Driving Licence, som er det første uavhengige kompetansebeviset som norske pc-brukere kan “kjøre” opp til. Målgruppa er medarbeidere som vil være ressurs- og støttepersoner innen egen enhet. Siden 1997 har totalt 57 personer i Drammen kommune fått dette gjeve sertifikatet.

Niende mars stilte 10 nye datakortbrukere opp i rådhusets storstue. Snitter, bløtkake og kaffe ble servert – gode munnfuller som alle satte pris på. Så var det høytidlig overrekkelse av datakortsertifikatet:

– Jeg håper dere personlig har hatt utbytte, og at dere framover kan støtte kollegaene, sa Odd Olsvik. Dag H. Amundsen fortalte at fra høsten av blir det ytterligere spisskompetanse på word og excel, og de som allerede har datakort vil da få tilbud om å delta. Og hva syns datakortbrukerne selv om kurset?:

– Send noen roser til lærer Eva Brekke Voss. Positivt. Har fått tettet igjen noen av våre kompetansehull. Ved bruk av hurtigtaster har vi minsket belastningen. Jobber mer effektivt. Hjelper kollegaer og avlaster IT-seksjonen. Spennende og krevende kurstid. Avlæring er vanskelig. Får dessverre ikke øvd nok på jobben. Og her skyter Dag H. Amundsen inn at bærbar PC til hjemmebruk for kursdeltakere kan lånes av kompetanseenheten.

Publisert i 2000.

 

Legg igjen en kommentar