Pukerudlinna eller Kjerraten opp og ned

Foto: Birgitte Simensen Berg


Så er det bare å krumme nakken, spenne leggmusklene og stramme skolissene. Å legge i vei, ikke bare med leggene, men hele kroppen skal med. Oppover og brattere enn brattest.

I Drammen finnes en skikkelig tøff motbakke som mange kjenner som Kjerraten eller Pukerudlinna.  Kjært barn har mange navn.

Dette er en snorrett jernbane-/malmbane-trasé,  som ble bygget rundt 1868 for å frakte malm fra Konnerudgruvene og ned til Drammenselven ved Pukerud.  Prinsippet var at vognene var festet på en vaier, slik at når de fulle malmvognene gikk nedover, så trakk de de tomme vognene opp.

Denne traséen er en snau kilometer lang og har opptil flere Strava-segmenter i seg.  Ifølge Strava er gjennomsnittlig stigning 28,3%, og den er brattest mot toppen.

Bestetid opp bakken er 7:13. Tidliger landslagstrener Steinar Mundal har hatt med langrennsgutta opp bakken, så kan hende er det kjappere tider enn det Strava sier….

Og etter cirka 900 meter er man på toppen. Da kan du velge å gå til Konnerudgruvene og Vannverksdammen, eller vende nesa nedover igjen. Og som alltid er turen ned helt annerledes enn turen opp. GOD TUR!!!

Legg igjen en kommentar