Enhver familie – sin hytte?

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

hytte i skogen

Norge har trolig flest hytter i forhold til folketallet – i hele verden. Hytta er blitt en livsstil for 300.000 norske familier. Og hytte har nordmenn hatt i cirka 100 år, og bakgrunnen for denne hyttekulturen kan man kanskje si at setrene har vært.

Hytta forbinder folk med frihet, natur, avkobling, den er primitiv, selveid og gjerne selvbygd. Hytta på fjellet, i skogen eller ved sjøen har én ting felles: De brukes først og fremst i fritida, i helger og ferier.

Hytteeiere fins i alle samfunnslag og i alle områder av landet. På hytta har vi det annerledes enn vi har det hjemme. Vi bruker ofte mye naturmaterialer, eller holder hytta hvitmalt og sommerlig.

På hytta blir du en annen, endrer sinnelag, blir gladere, ja, på hytta løfter du av deg bekymringene, som en ryggsekk.

Publisert i TEMA:EXTRA.

Legg igjen en kommentar