Ni damer og en knekt i datakortstokken

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Faktastolpe:

1)Datakortet er et kompetansebevis som bekrefter at innehaveren gjennom praktiske prøver har vist at hun eller han behersker PC’ens vanligste bruksområder

2)Datakortet er en del av European Computer Driving Licence. Det er gyldig langt utenfor Norges grenser som en del av ECDL-systemet

3)Datakortet er det første uavhengige kompetansebeviset som norske PC-brukere kan “kjøre opp til”. Nivået er tilpasset vanlige brukere, ikke eksperter

4)Datakortet er ikke et kurs, men en ferdighetstest. Testen kan være en fornuftig avslutning på et kurs i f.eks. tekstbehandling, regneark eller nettverkstjenester som internett og elektronisk post

Datakortet består av i alt sju moduler: grunnleggende IT-forståelse, bruk av datamaskin og operativsystem, tekstbehandling, regneark, database, presentasjon og tegning og nettverkstjenester. Det første datakortkullet ble i april æret med diplom, bløtkake og godord i byens storstue, rådhuset, og 20. august fikk ti nye kursdeltakere sine velfortjente vitnemål.

Fornøyde kursdeltakere
Målgruppen for datakortkurset er medarbeidere som vil være ressurs- og støttepersoner på brukernivå innen egen enhet. Det forutsettes at den enkelte medarbeider bruker PC som sitt daglige arbeidsredskap. Ei av kursdeltakerne, Brit Liss Ruud, syntes kurset hadde vært veldig positivt.

– Jeg har lært mye. Jeg føler meg sikrere når jeg går inn på skjermen. Noe av kursinnholdet er nyttig for en, mens noe er nyttig for en annen, men det er mye grunnleggende kunnskap, sier Brit Liss Ruud, og tar en velfortjent slurk av kaffen. Sissel Hole Brenden skyter til at det var veldig forskjellig kunnskapsnivå hos deltakerne ved kursstart.

– Selv var det mange år siden jeg hadde vært på datakurs, så det var mange “hull”. Kunnskapen må holdes ved like, så dette kurset er utrolig viktig. Kurset skaper nysgjerrighet, men det forutsettes at det jobbes en del etter kursavslutning, slår Hole Brenden fast. Tore Johansen har tidligere gått på endagers kurs i kommunens regi, men denne gangen var dataopplæringen litt mer grundig.

– Jeg fikk en del aha-opplevelser, men det er en fordel å være litt kjent med programmet på forhånd, slik at du vet hva du kan bruke det til, understreker Johansen.

Velfortjent bevis i glass og ramme
Prosjektsjef Tore Justad som ønsket kursdeltakerne velkommen til avslutningsmarkeringen i rådhusets storstue. Justad mente at IT-datakortet bør alle ta som arbeider i Drammen kommune, spesielt når man tenker på den eksplosive utviklingen det har vært de siste fire årene. Kurset blir kjørt både på dagtid og på kveldstid, og ved å fullføre et slikt “tungt” kurs blir man mer konkurransedyktig, både når man ser det fra et personlig og bedriftsmessig synspunkt. Vi er stolte av dere alle sammen og dere kan se på dere selv som ressurspersoner, sa Tore Justad, noe Dag Amundsen fra omstilling og kompetanseutviklingsenheten nikket samtykkende til.

– Jeg er svært glad og takknemlig for å ha fått vært med på dette kurset, sa Liv Randi Woldhaug. Sammen med Britt Evjen Steen takker de omstilling og kompetanseutviklingsenheten for et vellykket kursarrangement. Både vått og tørt ble servert, før den høytidelige overrekkelsen av diplomer i glass og ramme fant sted.

Publisert i 1998.

Legg igjen en kommentar