Flere og flere med sertifikat

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Totalt er det nå 44 personer i Drammen kommune som har bestått prøven og blitt de lykkelige “eiere” av et datakortsertifikat. Datakortet er et kompetansebevis som bekrefter at innehaveren gjennom praktiske prøver har vist at hun eller han behersker PC’ens vanligste bruksområder. Datakortinnehaverne har kompetanse for å kunne drive med kollegaveiledning.

Ikke teknikk, men ferdighet
12. mai var det utdeling av datakortsertifikat i rådhusets storstue. I tillegg til servering av snitter og kake, var det takkeord fra Odd Olsvik, Anne Edman og Dag H. Amundsen fra seksjon for kompetanseutvikling.

– Ideen bak datakortkursene er å få en rimelig høy kompetanse spredt rundt i kommunen, og så nær brukeren som mulig, sa Odd Olsvik. Helge Moen og Finn Tollefsen var fornøyde.

– Vi har hatt det gøy. Fått mye relevant basiskunnskap og en totaloversikt. Vi har lært å bli mer effektive og har blitt mer sikre på hva vi gjør, mente Helge.

– Vi har fått systemer i galskapen. Jeg har hatt anledning til å praktisere den nye lærdommen hver dag, og har også lært bort noen “knep” til kolleger, fortalte Finn. Anne Emberland skyter inn at kvinnene ikke er blitt overkjørt av mennene på kurset (Og det er jo bra, for ellers hadde de vel ikke fortjent noe sertifikat?). Liv Breivik Pettersen roste en dyktig kursleder Eva Brekke Foss, og flere av de tilstedeværende understreket viktigheten av å møtes på tvers av sektorene.

Så får framtida vise om man skal utvide antall datakortbrukere, eller “spisse” – øke kompetansen – på dagens innehavere av datakortsertifikat.

Publisert i 1999.

Legg igjen en kommentar