«Fengslende» togparkering

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Ved å bruke Ryghkollens stadig minkende sandtak kan man slå to fluer i én (eiendoms) smekk: Togparkering nederst og fengsel øverst. Kort vei til dagens jernbanetrasé, spare verdifull matjord, miljøvennlig togtransport av fanger, i tillegg til at de innsatte og ansatte får fin utsikt til Drammenselva og prærielandskapet på Daler.

Det kan bli en vinn-vinn-situasjon. De innsatte kan bruke toghallen som arbeidsverksted, blant annet rengjøre vognsettene innvendig og vaske vekk tagging utvendig. Samt foreta små eller store reparasjoner på togsettene, da mange av fangene er både fingernemme og kreative.

Kanskje forslaget blir spor i sand? Tida får vise.

Debattinnlegget i DT 29.09.21 og https://eavis.dt.no/titles/drammenstidende/6097/publications/2257/pages/10

Ryghkollens sandtak 26. september 2021.

Legg igjen en kommentar