Ufrivillig kalddusj

Gang- og sykkelveien over og under Øvre Sund bru.

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Advarsel: På gang- og sykkelveien over og under Øvre Sund bru kan du på regnværsdager få en skikkelig kalddusj. Raske biler sender den ene vannspruten etter den andre, som kastes med stor kraft, over rekkverket og ned på intetanende fotgjengere og syklister. En skikkelig våt, kald og skitten overraskelse.

Vegvesenet i Viken: Kan dere sørge for et bedre avrenningssystem? Og kan dere forlenge skjermsonen i begge retninger? Slik kan vi unngå å bli klissvåte fra topp til tå. Midt på brua er det svært høye skjermer som tar imot både støy og sprut. Estetisk vil det kanskje ikke se så pent ut at disse også settes ved bruendene, men en lavere variant på høyde med dagens rekkverk vil sikkert gjøre situasjonen bedre for oss myke trafikanter.

På forhånd tusen takk: På vegne av alle, som opplever ufrivillige kalddusjer på grå regnværsdager, er håpet at vi framover kan bevege oss over én av Drammens mest trafikkerte bruer mindre våte og skitne. Og uten et måpende, overraskende uttrykk i våre sølete og grimete ansikter.

Legg igjen en kommentar