Innendørs SNØ og SOL

Tekst: Birgitte Simensen Berg

Vi har allerede SNØ Oslo, et innendørs skianlegg, på Lørenskog. Her har du mulighet til å utøve alpint, snøbrett, langrenn, friski og isklatring. I tillegg er det både sportsbutikker, treningssenter og restauranter. Du kan stå på ski året rundt – uten motvind, sludd og kram snø.

Hva med å lage et tilsvarende innendørs anlegg med navnet SOL? Regner med at dette anlegget blir ekstra populært fra september og ut mars. Og hvis sommerens værguder slår seg skikkelig vrange og serverer den ene regnbygen etter den andre, så blir det nok populært året rundt.

Bli med en tur til SOL.

Når vi kommer inn, uansett årstid og klokkeslett, så skinner sola. Du legger fra deg vintertøyet i garderoben og ifører deg t-skjorte, shorts, sandaler og solbriller. Vannflaske og solkrem får du utlevert sammen med inngangsbilletten. Så er du klar for å tre inn i den lyse og behagelig tempererte hallen. Husk og smør deg, da solstrålene finner fram til all bar hud.

Ønsker du en avslappende dag kan du velge kortest vei til bassenget, sandstranda og solsenga. Eller legge deg i en av de mange hengekøyene, eller bare å sitte under parasollen og lytte til fuglesangen. Leskende drikke av ymse slag får du i baren.

Hvis du ønsker annen aktivitet enn svømmeturer, kan du ta deg en sykkeltur under skyggefulle trær eller teste formen i oppoverbakker. På toppen får du flott utsikt over hele anlegget. Samme utsikt får også de som foretrekker taubanen til toppunktet. Det er parkanlegg med fargerik blomsterprakt, frodige busker og fristende vinranker. Urtebed og andre spiselige vekster vokser langs restaurantveggene, og hvis du ønsker å vanne og luke er det fritt fram.

Det er klatrevegger og bocciabaner. Tennis og golf. Sjakk, yoga og kinesisk skyggeboksing. Rullebrettramper, rulleskøytebaner, rullator- og rusleløyper. Fiskelykken kan også prøves. Og er det noe du savner, kan du legge forslaget i ei postkasse, så kanskje finner du tilbudet neste gang du kommer. Dette er absolutt et anlegg på tilbudssida.

Det er områder for barn og unge, voksne og eldre. Et par timer i SOL får energi- og humørnivået til å stige flere hakk. Det er så godt å være der at det ikke frister å gå ut i regnet eller snødrevet. SOL er sunt for liten og stor. Til og med D-vitaminnivået hos de eldre er på topp etter at SOL kom på plass.

Kommunen som huser SOL er blitt landskjent, ja verdenskjent, noe som har medført fullt belegg på byens hoteller. Og daglig kommer utallige busslaster fra fjern og nær og togene ankommer titt og ofte med fulle vogner: ALLE ønsker en plass i SOLa.

Er dette en drøm eller virkelighet? Framtida har svaret.

Legg igjen en kommentar