Lær om trær

Tekst og foto: Birgitte Simensen Berg

Det er mange som går, løper eller sykler på gang- og sykkelveien fra Pølsesvingen på Grønland til Gulskogen gård og videre mot Rødskog gård. Ivrige skolebarn skravler i vei, mens søte barnehagebarn – i refleksvester som rekker til knærne – leier hverandre, der de går pent to og to.

På høyre hånd er Drammenselva følgesvenn på turen. Og langs elvebredden vokser det busker og trær, ja, mange forskjellige trær, men hva heter dem alle sammen? Trærne som nå ikler seg høstfarger og avkler seg uten blygsel. Skolelærdommen hentes fram: noen trær er lette å huske, mens andre dessverre ligger i glemselens slør, spesielt hos dem hvor skolehverdagen for lengst er historie.

Informasjonstavle om Drammenselvas fisker og fugler er satt opp ved gang- og sykkelveien nedenfor Gulskogen gård.

Ved Gulskogen gård er det satt opp informasjonstavle som forteller – både i bilder og tekst – hvilke fisker og fugler som svømmer i og på Drammenselva, noe som gjør det lett å oppdatere kunnskapen. Hva med å gjøre det samme med trærne, som trives i området?

Da kan vi gå på oppdagelsestur for å finne vårt favorittre på land som er mye enklere enn å finne fisk under vann.

Publisert i Drammens Tidende 11.10.23

Legg igjen en kommentar