Mathallen og ikke Street Food

Gledelig er det å se at Strømsø United AS og Dpend har valgt navnet Strømsø torg 4 og ikke det intetsigende The Square på sitt renoverte bygg for næring og servering. MEN hvorfor skal de bruke Street Food som navn i stedet for Mathallen? Mathallen er et allerede innarbeidet konsept og har et godt renommé som Mathallen Vulkan i Oslo (det fins også Oslo Street Food i Bjørvika), og nå er det Drammens tur. Vi er flere som allerede bruker navnet Mathallen og som gleder oss til å besøke stedet for å oppleve spennende, varierte og langsomme måltider i hyggelige omgivelser.

Street Food betyr gatemat eller gatekjøkkenmat, noe som de fleste av oss forbinder med et raskt og enkelt måltid, som vi snapper med oss fra ei bu i forbifarta. Stikk motsatt av hva innholdet i en mathall bør være. Flesteparten av drammensere (for turister er det ikke flust av) har ikke engelsk som førstespråk, men søster- og brorparten av oss bruker norsk og forstår norsk. Så hvorfor må byens byggherrer og -kvinner bruke engelsk for å være «trendy og in»?

Er skiltet Drammen Street Food allerede laget, foreslår jeg at man gjenbruker bokstavene a-, e-, m-, -n- og t-ene til skiltet Mathallen på framsida av bygget. Dette for å vise sin miljøprofil, da bygget er Breaam sertifisert. De resterende bokstavene kan være dekor på toalettveggene – et sted hvor dem hører hjemme.

Publisert i Drammensavisa 25.05.22

Legg igjen en kommentar